Äntligen långhelg!

Det är så skönt att det är långhelg nu så jag kan få njuta och vara med min familj! Det har gått jätte bra på jobbet, och idag först kände jag att det började bli roligt så att tiden gick även fort! Skönt. I måndags blev det för mycket information och jag blev rätt vimsig av hur man gör med maskinerna. Som sagt är mina uppgifter se till att alla maskiner fungerar, och det finns ca 50 maskiner. Det är alltid någon som slutar fungera, det kan vara garn som tagit slut, nålar som gått sönder, något mekaniskt fel, eller mycket annat. Ibland får jag stå där och leta efter vart/vad som är felet. Ibland när jag inte hittar felet, så ber jag någon komma och hjälpa mig. Då hittar personen på en gång vad som är felet. Det är så irriterande när jag stått där en bra stund och letat! Haha. Men det är heller inte konstigt att de flesta som jobbar där har jobbat på samma ställe i 20-30 år. Så de kan sitt jobb väl.

Det har faktiskt fungerat jätte bra med Agnes på förskolan, och hon har varit duktig och lekt mycket med barnen. Det glädjer mig att hon trivs bra där, men det är bara jag som saknar henne så. Att jag fortfarande vill vara mammaledig med Agnes. Det skulle ha varit härligt. Men så är det, tyvärr styr pengar för det mesta.

Måste berätta något roligt som hände igår när jag kom till förskolan efter jobbet. När jag kom så gick Agnes (eller så sprang hon fort) till mig och kramade länge. (Mysigt!)
2 minuter senare kom Johny, han hade ändå samma väg hem från sitt jobb så han passade på också komma till förskolan. Men iallafall såg Agnes sin pappa ett bit bort.. Då blev hon jätte glad och ville genast springa till honom. Agnes sprang rakt mot honom.. men när hon var nästan framme, så svängde hon åt höger och skrattade högt. Johny som var beredd på att ta emot henne men blev då "paff". Haha. Det såg för roligt ut. Vilken busfia!

Nu har jag kopplat av en stund och väntar på att maten blir serverad! Johny håller nämligen göra något god mat, till det ska jag dricka lite gott ikväll. Det tycker jag att jag förtjänar det efter dessa dagarna!

Imorgon ska vi ha pojkarna några timmar och vi alla fem ska gå på Gällstads marknad.. Där finns även pojkarnas mor som serverar våfflor. Vi ska då klart gå dit och tigga lite våfflor. Ska bli gott!

På fredag ska vi också ha pojkarna hos oss igen, de ska sova över hos oss till på lördag. Deras föräldrar ska gå på bio med sina vänner. Sen ska vi bara ta det lugnt och koppla av. Hoppas på en fin väder till helgen så vi kan få vara ute vid lekplatsen och fika lite kanske. Agnes ska få sova hos sina kusiner på söndag till måndag, så Agnes behöver inte vara på förskolan på måndag. Pojkarna och deras föräldrar har oftast ledigt på måndagar, så därför erbjöd de sig att ha Agnes då. Jätte roligt tycker vi!

Vad ska ni göra till helgen?

Livet är så härligt! Ha en skön helg!


Första arbetsdagen

Nu sitter jag med träningsvärk - eller ska man kalla det för arbetsvärk?!? Fyfan säger jag bara.

Några av er har frågat vad det är för jobb jag fått. Jag jobbar som operatör på ett stickningsfabrik, där de gör strumpor. Mina uppgifter är varierande men jag kommer att sköta och se till ca 50 maskiner.. Och det är mycket jobb! Jag måste se till att alla maskiner fungerar och ofta stannar något och inte fungerar.. Då måste jag komma och "meka" eller fixa till trådar/garn m.m. Det blev mycket spring! Pust men kanon vältränade ben kommer jag få! Haha. Jag kan visa bilder så ni får se vad för något jag jobbar med senare.

Det är heller inte världens roligaste jobb, nej men det duger! Det är iallafall ett jobb! Jag kommer att söka nytt jobb senare. Angående arbetslivet här, så har det ringt flera från olika ställen och velat anställa mig.. Wow säger jag bara. Att det är så lätt att få jobb här! Men jag har tackat nej till dem eftersom jag har ändå redan fått jobb och så var de inte så lika bra arbetstider som jag kommer att få med mitt nya jobb. 

Imorse fick jag väcka prinsessan kl 6.. Hon som brukar sova ända fram till ca 07-08.00 på morgonen. Men iallafall så var hon jätte trött och så sov hon tills jag började klä ytterkläder på henne. Hade då bytt blöja och kläder på henne. Åkte på en gång till förskolan och var där kl 06.20 då Agnes blev glad och började prata med fröken Inger. När jag gick därifrån började jag gråta lite, för jag vill VERKLIGEN inte lämna henne på förskolan så länge. Jag tycker hon är för liten.. Men jag måste! Som tur är att det bara gäller några dagar till. (Just nu jobbar jag kl 07.00-16.00) Men om två veckor får jag nya arbetstider och kanon tider! Då får jag umgås mer med prinsessan. Men iallafall så åkte jag därifrån till mitt nya jobb, då började jag jobba kl 07.00.. och då längtade jag efter Agnes på en gång. Fy vad jag saknade henne så mycket så dagen har känt så jätte, himla långt!  

När arbetsdagen var äntligen över så stack jag på en gång för att hämta Agnes. Då blev hon jätte glad och kramade mig länge. Gulligt. På vägen hem så pratade Agnes om hästar och så sa jag att vi kunde åka en sväng och titta på hästarna. Passade på att säga hej till min mor men då grät jag massor igen! Suck! Men det gick över fort. Det var skönt att få gråta, det behöver man göra ibland!

Jag vill vara mammaledig med Agnes fortfarande..  jag vill bli mammaledig på heltid! Det är absolut världens bästa jobb!

Nej, nu ska jag gå och njuta av grillat mat som min blivande make gjort! Ska äta på balkongen och njuta av det härliga vädret. Jooo något som jag inte får glömma att berätta... Johny har köpt en urtjusig blomma med kruka till mig idag. Vilken härlig snäll karl jag har! :) *Love!*


Angående bloggen, så har det inte hänt något! Utan det är bara jag som känt obehag och det finns några personer som jag inte vill de ska läsa min blogg eller veta något om mitt liv. Ja det var det. :)

Nej, nu räcker det.

Nu har jag bestämt mig för att lösenordskydda min blogg.

Varför? Det talar jag om när jag lösenordskyddat bloggen.

Du som vill ha lösenordet får maila till: [email protected] eller ni som finns på min msnlista - hojta! ;)

Ni som jag inte känner måste berätta vem ni är för att få lösenordet.

Från och med lördagen den 3 maj kommer bloggen bli lösenordskyddat.



Äntligen fotografering!

Som ni trogna läsare vet att jag nämnde att Agnes skulle få fotografering när hon hade fyllt ett år?

Men det hade inte blivit av, förrän idag! Det är bara för Agnes har slagit sig och gjort illa sig flera gånger och fått blåmärken på ansiktet eller pannan. Senaste fick hon ju sitt lilla skrapsår på näsan. Nu har näsan läkt fint så jag ringde och bokade tid! Agnes har klarat sig från olyckor sen dess! Äntligen!

Ja, om Agnes inte ramlar eller gör sig illa på förskolan idag... Peppar peppar!

Igår var vi med min vän Åsa och hennes urgullige pojke Oliwer. Vi var hemma hos dem en stund, sen drog vi in till Borås där vi shoppade och letade efter både söta och tuffa kläder till Agnes som hon ska ha på fotograferingen idag! Agnes kommer att bli kanon söt! Typiskt lantig tjej kommer hon bli!

Jeans kort kjol med rosa leggins med prinsess som avtryck på legginsen. Till dem ska hon ha rutig rosa/grönt (musse pigg) skjorta! Så söta så att jag nästan smälter!


Agnes fotograferings outfit!

Vad ska ni göra i helgen? Vi ska på "Spa" imorgon, vi har fått låna ett spa ställe där vi får göra precis hur vi vill! Vi ska dela detta med mina syskon och deras män. Några vänner ska även komma med! Barnen följer naturligtvis med. Äta god mat och efterätt och dricka.

Ska bli härligt! Särskilt nu när jag ska börja jobba på min första arbetsdag nu på måndag. Men det innebär bara tre arbetsdagar, måndag, tisdag och onsdag. Eftersom det är röd dag på torsdag så det var även stängt på fredag. Ska bli skön med lång helg! Därefter är det fullt gas.

080422

Nu skriver jag några rader. Det har varit mycket under det senaste dagarna.. och det är fortfarande mycket på gång nu också. Vi föredrar också att vara ute än att vara inne nu. Man måste ju passa på att vara ute när det är så fint och härligt väder!

Vi har även planerat lite för bröllopet!
Inbjudanskorten är snart klara och ska nog skicka iväg senast imorgon! Ni kommer att få se hur korten ser ut! Ska bli kul att få visa för er. Under helgen hittade jag en jätte fin klänning till Agnes som hon ska troligen ha till bröllopet! Ska ta kort på den senare. Vi kommer också beställa tårtor i veckan så det blir klart. Vi har nog också bestämt oss vad vi ska ha för mat till bröllopet.

Idag har vi också beställt en helt ny barnvagn, det blev en Emmaljunga Cangaroo. Vi har hört mycket gott om den och att den är jätte bra. Det blir spännande när vi fått hem den dessutom var den jätte billig. 2917 kr för barnvagnen med ny skötväska och fotsack! Jag hade länge spanat efter den så äntligen får vi hem den snart!

Nu har jag och Agnes ätit lunch och nu ska vi iväg och bada på simhallen!

Här kommer några bilder på vår söta tjej!
  

Vinnaren....


... av bloggdesignen blev
Jenny!


Tusen tack för gratulationerna till mitt nya jobb! Jag ska svara på kommentarerna senare när jag har tid för jag har verkligen inte tid att sitta vid datorn nu. Idag kom mina svärföräldrar till oss med vår fina husvagn, vad kul det var att få se den! Den var kanon och stor! Härligt att Agnes eller barnen (då jag tänker på Oliver och Kevin också), fått eget rum! Där de kan måla, spela spel och mycket annat!

Nu ska jag gå och lägga mig efter en lång dag. Är verkligen jättetrött.
Dröm sött!

Jag fick jobbet!!

Yes!

Äntligen! Otroligt. Jag har inte fattat det riktigt än, för jag tycker det har gått så fort och att det var min första arbetsintervju och jag fick den! Det har varit mycket med Agnes det sista tiden med förskolan och sånt. Nu när det går så bra för Agnes med förskolan, då är det lagom tid att börja jobba nu! Jag kan också erkänna att jag har inte en gång känt mig som arbetslös, eftersom jag har haft fullt upp! Hehe.

Äntligen att även jag kan också börja håva in pengar! =)


Glöm inte!

Glöm inte att delta i design tävlingen som avslutas imorgon!

Här kan du gå in!

Bloggdesign till svägerskan

image208

Nu har jag gjort en bloggdesign till min goa underbara svägerska. Hon ville ha det ljust, som himmelsblått och det blev det! Gå gärna in på hennes blogg och kommentera! Nu bör jag nog göra om min blogg, nu när jag börjat lära mig hur man gör med Photoshop! Men jag har några vänner som jag ska göra om deras blogg först. Pust, men väldigt kul!

Ny husvagn!

Nu har vi äntligen köpt en större husvagn!


En sån här har vi köpt!
Bilden är tagen från blocket.

Nu har vi två husvagnar, men vi ska sälja den gamla till helgen. Det kommer att kännas vemodigt att sälja våran gamla, då vi haft den i några år nu. Vi har gjort en hel del med gamla husvagnen. Jag hade sytt om alla dynor nytt, nya gardiner och så har vi också tätat på nytt med båtsilikon. Bytt panna på den också. Jag tycker mycket om husvagnen men nu ser jag verkligen fram emot den nya husvagnen!

Ska bli så kul att få pyssla och sy lite nya grejer! Det var nya dynor i denna nya husvagnen, så det är kanon. För jag tycker dessutom att det är uräckligt med gamla dynor.

Men det roliga är att vi inte sett den ännu, det är bara för vi såg annonsen och det skulle bli ett kap om man köpte den. Den låg nära mina svärföräldrar, så vi ringde om de kunde titta på den åt oss. Japp och så åkte de dit och sa att den var kanon, fast det var småfix som man får göra. Inget man bryr sig om. Mina svärföräldrar har husvagn själv så de kan såna saker bättre än mig! Hihi. Familjen som hade husvagnen, var helt görmysiga och de lät mina svärföräldrar åka med husvagnen innan vi betalade! Vi betalade igår kväll när mamman hade lagt barnen för natten. Allt gick så smidigt och kanon. Skönt!

Den nya husvagnen är verkligen kanon, eftersom den är en barnkammarvagn! Husvagnen har 7 bäddar, och så får barnen "eget" rum. Så stor är husvagnen! Härligt!

Igår kväll sa mina svärförldrar att de kunde komma hit med husvagnen redan till helgen, eller så blir det nästa helg? Det märker vi snart.. Jätte snällt av dem! Det är mycket bättre om de kom hit med husvagnen, för det blir jobbigt om vi skulle åka upp och hämta husvagnen när vi har Agnes. Hon gillar dessutom inte åka bil på långa resor. Med husvagn tar det längre tid att åka. Jag ser verkligen fram emot att få pyssla och få det fint med husvagnen!

Vi ska åka till västkusten i sommar med husvagnen och jag längtar!

Gillar ni husvagn? Brukar ni åka bort ofta med husvagnen? :)

Charmtroll

Igår var vi på inskolnings möte för Agnes, vår första möte för Agnes! Agnes är en väldigt duktig liten tjej och hon är mycket omtyckt på förskolan av andra barn. Hon är jätte snäll mot sina nya kompisar och hon kommer gärna och gosar med fröknarna. En charmig och go tjej! Det var roligt att få höra, och vi ser också att Agnes stortrivs på förskolan!

Men det roliga är att under mötet berättade fröken Åsa om hur Agnes är och så. Hon sa så här: "Hon är väldigt snäll, go tjej men vad hon pratar!" Då skrattade både jag och Johny. Det känner vi mycket igen, Agnes pratar väldigt mycket, nästan hela tiden! Men det är så roligt. Hon har börjat säga flera ord och till med meningar! Idag sa hon första gången "Åka bil hem" när vi hämtade henne på förskolan.

En dag för tre veckor sen ungefär, då var vi hos min syster Helena. Då pysslade Helena med Agnes, klädde ut henne lite och så. Gav henne en sån där "tiara" som man har i håret, då sa Helena: "Men vad fin du är" och Agnes svarade så här: "Det tycker inte jag".. Gissa om vi satt där med förvånade min. Haha.. Igår kom min syster över en stund, då kom vår hund jätte glad och hoppade på Helena. Då sa Agnes "Inte hoppa" med "fy tecken". Som jag och Johny brukar säga ibland till hunden. Hehe, vi skrattade gott åt det.

Agnes är en väldigt duktig tjej när det gäller språk. Hon förvånas oss varje dag, då hon säger oftast nya ord. Men hur många ettåringar kan säga så många ord eller meningar som Agnes? Jag förstår ibland inte var Agnes fått det ifrån fast jag var rätt duktig när det gäller språk när jag var yngre. Men så duktig tror jag inte att jag var som Agnes är nu. Det är roligt att kunna kommunicera med henne med både teckenspråk och talet!

Jag och Johny är jätte stolta över Agnes, hon är vår lilla duktiga tjej!

image205
Agnes 5 månader gammal, är hon inte söt? :)

Utlottnings design!

image204

Här kommer design-tävlingen!

Hur ska du göra?
Du ska skriva i kommentar listan OCH skriva varför du vill ha den.

Jag kommer att lotta och avslöja vinnaren när tiden är slut!
OBS! Det ska vara bild eller foto i den vita rutan på headern.

Anmäl dig senast fredag den 18 april kl. 18.00.

Veckan

Här sitter jag med benet högt upp.. Nja kanske inte så högt men det duger. Har benen på hårddisken, tack att hårddisken finns! Haha.

Johny har åkt med vår lilla sessa till förskolan, så hon kan få busa av sig! Vi får se hur det blir med Johny, om han ska ta ut pappaledigt hela veckan, men om jag blir bättre i veckan med att stöjda foten så kan jag ta Agnes. Jag ska iallafall ta det lugnt!

Men imorgon ska jag följa med för vi ska på inskolnings möte för Agnes, med hur det har gått för henne på förskolan m.m. Blir spännande, det är ju vårt första "utvecklings samtal" för Agnes. Ännu roligare när Johny är med!

På onsdag ska jag på möte med dövkonsulten och min handledare på arbetsförmedlingen, det ska bli kul! Det är faktiskt tack vare min handledare som hade tipsat mig för chefen som jag var på intrevjun med! Angående jobbet så får jag veta svaret på torsdag eller fredag. Håll tummarna för mig! =)

Nu ska jag syssla med Photoshop och jag har blivit helt tokig i Photoshop, så roligt är det med Photoshop!

Stukat foten

Imorse hände något som inte fick hända. Jag stukade foten och det gjorde så förbannat ont! Vi skulle till kyrkan för att titta på Oliver sjunga men vi blev tvungna åka in till akuten. Agnes fick självklart följa med!

Jag var så orolig att det skulle vara brutet eller liknande så att jag måste ha gipsat ben. Men som tur, att det inte var värre! Johny blir tvungen att ta pappaledigt i veckan för det är nästan omöjligt för mig att ha hand om Agnes nu när jag har tre ben. (=ett ben +två kryckor). Hehe.

Agnes har varit så jätte duktig och hon charmade tyvärr alla på akuten, med ett stort leende. Pratade och gick runt hela tiden. Hon har börjat gå jätte mycket, så att hon nästan springer ibland. Min lilla stora flicka, vad jag är så stolt över att ha fått henne! Hon är mitt allt.

Hoppas ni har haft en skön söndag!

Vår charmiga troll

image203

Husvisningen

Idag har vi varit på visningen som jag pratade om på tidigare inlägg!

Det är absolut ingen hus vi vill ha. Vad bilder kan lura en. Det är ett hus med konstiga planlösningar, och det värsta av allt var att huset hade mycket fuktskada. Det fanns heller ingen isolering.

Om vi skulle bo där skulle det innebära mycket renovering. Riva väggarna för att sätta dit isolering och det är mycket mer! Listan kan göras lång.

Men annars var det ett väldigt mysig hus, charmigt.. men om man tittade på närmare så är huset för dyrt. Huset kostar ca 550 tusen med eventuella budgivningar skulle det blir dyrare. Plus renoverings kostnaden.. Ja då blir det för tokdyrt!

Men det är lugnt här, det kommer flera tåg!

Skratta eller gråta?

För en stund sen fick jag se något som gjorde så att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Därefter kom Agnes precis och beundrade sitt nya konstverk. Vilken skit unge!


Då började jag tänka, när gjorde hon det?.. men främst! Var är pennan?! Fick leta på en gång och efter tio minuter hittade jag äntligen den och Agnes hade lagt pennan i tvättkorgen. Samtidigt tänkte jag, hur fick hon ta tag i pennan? Ja Agnes är sjuk men ändå är det fullt fart på henne, lilla busungen. Sen måste jag tillägga att vi hade tapetserat hela lägenheten förra sommaren.. så de är nästan helt nya. Suck.

Ja hon är min lilla skitunge, men jag älskar henne lika mycket ändå!

 

Ps! Jag tror att jag skrattade när jag såg konstverket... Hihi...

Design

Nu har jag knåpat och fixat design åt min underbara syster Helena som skaffat sig ett eget! Adressen kan ni dock få senare. (Nu blev du, Ulrika, nyfiken va?). Hihi.

Jag håller även på att göra ny design till min goda vän också. När jag är klara med dem, då har jag tänkt fixa en eller fler design som jag tänkt ha till design tävlingen här på bloggen. Det dröjer nog ett par veckor, eller vem vet. Jag har faktiskt flera hobbies så jag sitter inte hela tiden vid datorn.

Dröm sött mina godingar!


Vattenstämpling

Nu har några bett mig att visa hur man vattenstämplar, och jag har ju visat det på min tidigare blogg. Så jag har kopierat inlägget därifrån. Varsågod och läs! Sen vill jag också tala om att det finns en jätte bra sida som jag fått mycket hjälp från. Det är www.designadinblogg.se.

Jag har även kollat efter om man kunde göra vattenstämpling på andra ställen än Photoshop, men tyvärr så hittade jag bara att man ska ha Photoshop 7, CS, CS2. Men ni kan även använda Paint och bara helt enkelt sätta dit texten men då blir det ju inte lika snyggt som vattenstämpling.

Det är jätte enkelt och det finns två olika vägar på Photoshop. Men jag väljer det lättaste att börja med och på det andra finns det mera avancerade grejer, men det tror jag att ni inte behöver tänka på än.

När du kommer in på Photoshop och öppnar bilden och då ska du skriva dit texten med ett ganska tjock teckensnitt i färgen vitt.

image193

Därefter ska du gå till FÖNSTER och sen ska du till LAGER.
Då kommer det en palett fram, på högersidan av skärmen.

image194

Nu ser du OPACITET på paletten.
Där ska du ändra procenten från 100 % till det du vill ha.
Jag själv brukar ta runt 20 till 30% beroende på bilden.

image195

Klart.
Det var väl inte så svårt?

Resultatet blev :

image197

Intervjun

Nu kan jag skriva kort inlägg om hur det gått! Det har faktiskt gått bra, men jag får inte veta om jag får jobbet förrän nästa vecka! De hade flera intervjuer, men de har tackat nej till alla som de intervjuat. De hade bara 2-3 personer kvar. De funderade även på att anställa två personer. Där har jag rätt stor chans att få jobbet!

Men jag ska ändå söka vidare flera jobb ifall jag inte skulle få detta jobbet! Men det var positivt och jag fick gå runt och titta hur man jobbade och så. Jag tror att de fick ett bra intryck av mig, de började prata om hur jag skulle jobba, vilka tider och så. Det lät som att de funderade på att anställa mig. Men det får vi veta nästa vecka. Det är ett fabrik som stickar strumpor. (Jag avskyr verkligen sånt, men det såg rätt kul ändå när jag fick se detta idag). Det är iallafall ett jobb och jag kan alltid söka nytt jobb under tiden! Ett steg i arbetslivet! Nu får jag vänta ännu en vecka till! Puh... Vill veta svaret nu men får snällt ha tålamod tills dess.

Inatt hade jag och Agnes ingen bra natt, Agnes har hostat och haft svårt att sova. Jag hörde även att hon hade en rosslande röst (förkylning) och då misstänkte jag att hon var på väg att bli sjuk! Gav henne alvedon och imorse såg jag hur det rann från näsan. Ingen förskola idag och Johny fick komma hem medan jag var på intervjun. Oavsett förkylningen busar Agnes på för fullt. Nu läser hon mina inrednings- tidningar.. Framtida inredare? Hihi.

Min lilla hjärta

Igår blev Agnes 1 år och 2 månader gammal. När jag tittar på bilderna på när Agnes var baby, känner jag inte igen henne! Hon har verkligen växt mycket på bara ett år! Vår lilla goding! Hon har utvecklat enormt mycket. Hon har börjat förstå mycket och hon är en duktig liten tjej. Hon har börjat gilla att få leka med hennes dockor och hennes lilla barnvagn är mycket roligt att leka med. Tekoppar, tallrikar och bestick är också jätte kul!


 
Agnes två månader gammal.

  
Dagens färska bilder på prinsessan!


Weeeeeiiii!

Imorgon klockan 10.00 ska jag på anställnings intervju!
Har precis pratat med chefen på företaget, och det lät väldigt lovande! Han var dock nyfiken på hur kommunikationen fungerar och jag fick förklara att det inte är några problem m.m. Men fy vad nervös jag är! Uhh.. Hihi.

H O P P A S !

Besviken

Jag har tyvärr fått sån olust med att skriva på bloggen just nu, eftersom jag blev väldigt frustrerande, arg och ledsen igår. Allt kändes så orättvist och det känns fortfarande jobbigt.

För att berätta kort.
Igår fick jag ett samtal från någon som ringde. Kollade upp vem det var. Aha, det var någon från ett åldersdomshem som ringde, då förstod jag att det gällde något med jobb. Bad min väninna ringa åt mig eftersom jag inte kan prata med de okända genom telefon. (Jag kan prata telefon med vissa nära&kära) Ja det var någon som ville att jag skulle jobba åt dem, men så fort de hörde att jag var döv fast jag pratar flytande och hör rätt bra ändå med hörapparaterna. Nej, jag fick inte jobbet.

Då förstår ni (särskilt till er som är döva), hur det känns. Det känns för jävligt, då kände jag mig väldigt handikappad eller vad ska man säga. Jag är enormt besviken, det irriterar mig väldigt mycket att jag inte kan jobba vad som helst. Nackdelen att vara döv, att samhället inte är anpassad åt oss.

Varför jag inte fick jobbet är på grund av att de använder larmtelefonen, därför kunde de inte ge mig jobbet. Å andra sidan är jag ändå glad att jag inte fick jobbet eftersom jag har fått höra mycket skit om stället. Otrevliga folk som jobbar på åldersdomshemmet.

Men imorgon ska jag få prata med chefen (som jag pratade om tidigare inlägg) och prata om jag får börja jobba hos dem. Jag hoppas innerligt att jag får jobbet! Hoppas, hoppas!!

Busiga Agnes

Här kommer en film från igår då vi var på djurparken. Vi hade busat med barnen och då kom Johny och skulle jaga Agnes. (Agnes älskar att bli jagad, för då försöker hon springa fort och hon brukar då också skratta jättehögt). När Agnes ramlade så blev hon bara chockad men det gick fort över på 5 sekunder. Allt var bra och hon lekte som vanligt igen. Idag skrattar jag bara åt filmen, så klockrent! Filmen ser roligt ut eller hur? Jag hoppas att hon skärper sig nu och bli lite mera försiktigare!


Filmat med mobilen.

Kanon dag

Det blev ett lyckat dag idag, toppen väder och allt! Det var också så lite med folk på djurparken. Så skönt, att kunna gå i lugn ro och bara titta på djuren. Vi kom till djurparken någon gång efter tio-tiden och vi var där tills två tiden! Fyra härliga timmar på djurparken! De första två timmarna gick vi och tittade på djuren och åt korv med bröd! Därefter fick barnen leka av sig på lekplatsen i två timmar. Fikade också lite under tiden.

Det var så skönt att få bara komma ut i det friska luften! När vi väl kom hem så ville pojkarna inte komma hem till sig. De fick vara följa med oss hem igen i ett par timmar. Vi har haft en super mysig dag!

Snart kommer systeryster till mig så ska vi dricka lite vin! Ha en skön kväll!

image188
En härlig bild på sjödjuren! Så lugnt var det på djurparken!

Borås Djurpark

Här är det fullt hus i vår lägenhet. Kusinerna Oliver och Kevin är här och de har varit här sen igår och vi har fått sova gott inatt allihopa och Agnes var den sista som vaknade fast hon somnade vid 6 tiden igår.

Nu springer barnen runt i lägenheten och Agnes försöker hänga med. Igår skulle vi åka till djurparken men det ösregnade så vi sket i det. Men vilken tur, för jag fick sitta vid telefonen i ett par timmar för det ringde några samtal angående jobb! Jag har pratat med en chef på ett företag och det lät lovande! Ska prata & träffa honom nästa vecka! Jag får kanske jobbet! Håller tummarna och tår! Jag vågar heller inte tro för mycket, för då blir jag besviken. Men nytt hopp har iallafall tänts här. Hoppas, hoppas!

Nu har jag kollat och djurparken öppnar kl tio idag så vi ska åka dit idag istället. Idag är det mulet och klart väder. Får bara hoppas att det inte regnar senare idag! Vi ska ta med oss korvar med korvbröd så vi kan grilla korvar, vid lejonburen. Lejonen är en av mina favoriter, de är vackra djur så man bara vill krama och gosa med dem. Oliver och Kevin är överlyckliga att vi ska till djurparken idag. Agnes har varit på djurparken förra året flera gånger men hon är nog för liten för att minnas det.

Nu måste jag gå och leka med barnen! :)
Ha en skön helg!


Olycksfågeln

Agnes är en riktig olycksfågel, hon skadar och gör sig illa. Ramlar om och om igen. Hon har redan fått blåtiror två gånger på pannan som hon fått på kort tid. (Om man tittar noga på bilderna från påsken, så ser man att hon har gul blåmärke på pannan.) Igår ramlade hon klumpigt i sandlådan på förskolan, då hon gjorde sig illa på näsan så det blödde ganska mycket. När vi kom hem så ramlade hon igen mot bordsben då fick hon ett nytt blåmärke igen! Suck.. och det lär inte bli sista gången!


image187
Trots allt är hon fortfarande sig lik och lika härlig och glad!


Hur man gör bloggen högerklick skyddad

image186

Nu kommer förklaringen om hur man gör högerklick skyddat bilder!
Förklaringen har jag fått från Beatas blogg. Men det är en ganska förvirrande förklaring där (alltså för de som inte kan så bra med koder osv.), så jag ska försöka förklara bättre här och det är e n k e l t !

Nu ska ni gå in på kodmallen, där ni ska gå in på fyra olika kodmallar. Först ska ni gå in på Startsida (index), när ni är klara där så får ni göra precis samma sak på nästa, Arkivsida.. bla.

* Startsida (index)
* Arkivsida
* Kategorisida
* Inläggsida

PS! Ni ska inte gå in på XML -syndikering (RSS).
image184

Nu ska du leta efter <head> .
Jag har markerat texten "Copyright by Fru Ahlinder" till fetstil och den ska ni ändra till ditt namn eller vad du vill.

Kopiera
 texten genom att markera texten och ni ska trycka på Ctrl och C på tangentbordet.

<script language="JavaScript">
function right(e) {
if (navigator.appName == 'Netscape' &&
(e.which == 3 || e.which == 2))
return false;
else if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer' &&
(event.button == 2 || event.button == 3)) {
alert("Copyright by Fru Ahlinder");
return false;
}
return true;
}
document.onmousedown=right;
document.onmouseup=right;
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEUP);
window.onmousedown=right;
window.onmouseup=right;
</script>


Nu ska ni klistra in texten under <head>.
image185

Klart! Så svårt är det inte... :) Säg till om ni inte förstår!

Wow!


Jag ska verkligen gifta mig!


Jag är så himla lycklig, ända in i själen!


Jag ska bli Johnys fru... Åh, vad jag längtar.....

Helens blogg

Nu har jag suttit och fixat designen åt min underbara vän Helens blogg. Äntligen är den klar, eller inte. Jag kanske kommer in igen och ändrar några detaljer senare. Kika gärna in här och kommentera!

Jag orkar inte sitta här mer, så jag ska gå och göra några bröllopskort. Jag kommer att svara på kommentarerna imorgon när jag orkar och har tid. Imorgon är Johny ledig, och har vi också tagit ledigt för Agnes från förskolan. Så att vi tre kan få ha en mysig fredag tillsammans istället! Kanske lockar djurparken denna gången?

Ha en fortsatt skön kväll!


Update! Nu har jag gjort om lite på bloggen. På "side", som Senaste, Arkiv, Kategorier och Länkar! Visst blev det snyggt!

Huset vid Basta Kvarn

Nu kommer jag berätta lite om huset som vi ska titta på den 12e april. Det finns ett hus till som vi ska titta nu på fredag, men det är nog inget hus vi vill ha. Men det är ju för sig nyttigt att åka och titta på många hus innan man köper ett hus!

Det här som vi ska titta på den 12e april, det är ett torpställe med permanent boendestandard som ligger ca 3 km från Gällstad. Huset har ett mycket välskött fiskedamm, i vattnet finns till och med laxforeller. Inne i huset är det väldigt mycket inslag av furu i nästan alla rum. Det är bara att måla eller tapetsera. Det fanns även ett väldigt "rosa" rum, men titta på fönstren, visst är de vackra? Jag tycker om dem! På tomten finns också gårdshus, garage samt jordkällare. Uppvärmning: El samt vedspis och öppen spis.

Huset är väldigt mysigt, och om man tittar närmare på huset så är det mycket vackra trä detaljer på huset, (Ja vi har åkt förbi och tittat på huset eftersom huset ligger nära därifrån vi bor nu.) Jag ser också att det finns mycket potential med huset. Man kan göra huset till mycket fint, visst blir det en hel del renovering! Men nackdelen är att vi hört talas om att det är mycket mygg där till och med på dagen då det är ljust ute. Det är på grund av att huset ligger så nära vattnet och all skog runt omkring. Hm.. Och jag avskyr mygg! Ja vi får se!

Här kommer några bilder på huset, kommentera gärna vad ni tycker!

               

Tredje veckan

Nu ska jag berätta lite om min lilla tjej, hur det gått med inskolningen m.m. Sen i måndags har det börjat på "riktigt" och jag lämnar henne på förskolan halv nio på morgonen och hämtar henne vid halv tolv. Hon får då vara på förskolan i tre timmar varje dag.

Under inskolnings veckorna, så har det faktiskt gått bra! Det första veckan hade jag Agnes och det gick ganska bra. Agnes var mammig och hade koll på mig hela tiden. Fast jag försökte få henne leka, och det gjorde hon men höll ändå ett öga på mig kan man säga. Hehe. Andra veckan fick Johny följa med Agnes varje dag, och Johny kunde lämna henne en stund själv på förskolan, det blev mer och mer för varje dag som gick.

Nu är vi inne i tredje veckan, och som jag sagt har hon börjat på riktigt nu sen i måndags. Som de flesta barn blev Agnes ledsen på morgonen när jag skulle lämna henne, men fick höra senare från fröknarna att så fort jag gick från dem så slutade Agnes vara ledsen. Det känns bra att hon inte är ledsen så länge!

Igår när jag och Johny åkte för att hämta Agnes på förskolan. (Johny jobbar på kvällar åt ett företag denna veckan.) Men iallafall när vi kom till förskolan igår så såg vi Agnes med sin kusin Oliver kramande på gräsmattan ute på gården och det var så gulligt! Jag blev tårögd och jätte glad. Det är toppen att kusinerna Oliver och Kevin går också på förskolan. Idag när vi kom så lekte Agnes ute vid sandlådan och var jätteglad. När hon såg oss så kom hon nästan springande till oss. Då började hon prata på jätte mycket och det var som att hon berättade hur hon haft det. Hon gick runt på gården och kramade och pussade sina kusiner. De hade också gått till skogen idag och fikat samtidigt läste fröken sagor för barnen. Nu kan jag se att Agnes börjar trivas på förskolan och det är så skönt!


Planeringen av bröllopet

Som jag såg att flera av er var nyfikna och ville veta mer om planeringen av bröllopet. Jag kan rent ut säga att vi inte hunnit planera särskilt mycket. Vi har bara pratat och diskuterat hur vi ville ha för bröllop. Men under helgen har jag och min goa vän Christl (Johnys syster), faktiskt börjat göra inbjudningskort för bröllopet! Det är mycket roligare att göra egna kort, så nu ska vi bara göra klar dem. Jag kommer att visa hur inbjudningskortet här på bloggen när vi skickat dem på posten! Jag kan tala om att det är ett mycket gulligt inbjudningskort!


Vi ska även passa på att beställa tårtor, när vi såg att de hade 10% rabatt och att man fick en hemlig present (som kostar ca 350 kr och jag älskar presenter!) om man beställde tårtor senast 30 april. Då är det lika bra att vi beställer nu. Det blir troligen 3 eller 4 våningstårtor. Vi har tittat i tidningar efter hur tårtan skulle se ut och vi har hittat drömtårtan! Mycket annorlunda och vi har till och med frågat konditoriet om de kunde göra sådana tårtor. Svar från dem var att de kunde göra vad som helst. Toppen! Det andra måste vi snart börja kolla vad vi ska ha för mat till bröllopet, vi ska kolla upp det med olika ställen och jämföra lite. Jag skulle nog vilja att det ska finnas exotiska frukter på bordet till maten. Exotiska frukter är ju himla gott!

Jag lovar att jag kommer att berätta mer om bröllopet framöver!

Men vad tiden går alldeles för fort! Det är inte så långt kvar tills den 30 augusti. Jag har börjat oroa mig om vi glömt något viktigt. Nä det kommer att gå bra!


Tjejen

image174

Hallå, jag lever!

Äntligen har bloggen börjat fungera igen, jag har längtat att få skriva så jag har nu insett att jag tycker verkligen om att skriva på bloggen! Så att jag har skrivt sju st inlägg på words sen söndags! Haha.


Nu kan jag skriva lite vad som hänt hittils. Vi har haft Agnes faster och hennes familj här hos oss i fem dagar. Vi har haft fullt upp, ibland blev det bara lite för mycket åkande dit och dit för de ville shoppa. Här finns det mycket att shoppa, vi bor ju nära en av Sveriges shoppningsstäder. Men det var i alla fall en rolig helg och vi hann och till med åka och bada på Rosenlundsbadet i Jönköping! Där tyckte Agnes att det var kul att få plaska och gå i vattnet.


Idag har jag lämnat Agnes på förskolan och det är svårt för mig att lämna henne. Det skär i hjärtat.. Suck! Men jag får göra mycket sysslor under tiden när Agnes är på förskolan, jag har fått ringa en hel del samtal. Det är ibland skönt att kunna ringa i lugn och ro utan någon tjej som kommer och vill också använda text telefonen. Hihi.

Det har även kommit in flera hus som är till salu, som vi ska titta på. Det finns ett hus som vi blev lite extra förtjusta i och huset är charmig och romantiskt på sitt sätt. Jag ser att det finns mycket potential med huset fast det är en hel del renovering som behövs. Ja vi får se hur det blir. Vi ska även till banken på onsdag och prata med dem om huslån. Vi vill höra hur mycket vi kan ta i lån! Jag kommer att berätta mer om husen senare.


RSS 2.0