Härliga tårtor

Tidigare i veckan hittade jag dessa härliga tårtor, gud så fina! Vill så gärna ha dem till bröllopet. Undra om de som vi ska beställa ifrån kan göra såna tårtor. Jag har iallafall skrivit ut bilderna på papper så ska jag ta med dem till konditoriet och prata med dem. Annars får jag hitta en annan lösning!

Denna här måste vara det finaste och lovely jag sett!!


  

 

   

 


Det finns så många fler, och dessa är tagna från http://holysweet.blogspot.com/.

Vad tycker ni om dessa härliga tårtor??


Okej!

Sen jag skrev det förra inläggen har min mobil och msn varit varm. Det har varit rätt många som bett mig fortsätta blogga. Det är jätte kul att ni vill det! :)

Jag kan erkänna att jag älskar att skriva! Jag har saknat att få skriva här i veckan!! Men jag ska sluta blogga men jag kan fortsätta skriva om bröllopet och huset.. När bröllopet är över, då kommer det rinna ut med bloggandet här.

Men som ni förstår hade jag verkligen mycket att göra! Det snurrar i mitt lilla huvud med vad man ska göra osv. Det senaste dagarna har i hunnit med att packa ner några lådor och varit i huset. Där vi jobbat och målat. Snart klar, äntligen! Jag tror faktiskt att vi får flytta in om 1 vecka! Längtar!

Vi har även hunnit med att köpa klänning till mig och till och med hyrt frack kläder till Johny. Johny blir verkligen snygg till bröllopet! Min klänning är jätte fin och har en lång släp som jag älskar!

Jag har även nog ordnat en fotograf, eller så är hon ingen riktig fotograf men hon är väldigt duktig! Det är någon "känd" bloggare. Vem hon är kan jag berätta längre fram, men det verkar vara 95% klart!

Nu är det för det mesta små saker kvar att göra med bröllopet.. men många små saker! Puh.. Vi har en papper lista där vi stryker när vi är klara med något.

Ha det så bra nu.. så syns vi igen när jag har tid! :)


Sista inläggen

Nu har jag bestämt mig och jag vill verkligen inte fortsätta blogga.

Jag har haft många gånger fått olust med att skriva, och jag har även flera gånger inte mått bra av att skriva här. Därför slutar jag skriva blogg här och nu för gott!

Men ni som "hört" av er med att skriva till mig har verkligen värmt mig! Det är så roligt när ni hör av er! Som jag sagt tidigare att jag har världens bästa läsare! Nu vill jag bara att ni ska ta hand om er och att man lever bara en gång! Vad jag menar med det, är att ni ska njuta av livet oavsett vad som händer! Var glad och sprid glädje! :)

Carpe diem!

Jessica

Packning

Hej! Hoppas ni haft en härlig midsommarafton!

Idag har vi varit vid huset, och jag har fortfarande inte förstått att vi ska verkligen få flytta in i detta fina huset. Så stor kök och ja allt annat är så stort! Så härligt, men det innebär ju mera städning, men det tar jag mer än gärna! Allt för att slippa lägenheten vi bor i nu. Vi har aldrig riktigt trivts här och allt känns så trångt. Ni som känner oss och varit här vet ju hur det är. Vi har också ett litet köksvrå och det är inte alltid lätt när man har barn som också vill vara i köket.
Som till exempel var Johny i köket tidigare idag, då kom Agnes och tog hårt och "knuffade" bort honom från köket. Så att Agnes kunde vara i köket, och till med då sa hon "min" om och om igen. Alltså köket är hennes kök. Haha.

Men iallafall så var vi vid huset idag och tog fram färgerna och provade dem. Vi målade både vardagsrummet och lekrummet. Det blev jätte fint! Det blev ljus nougat färg i vardagsrummet och lekrummet, ljus himmelsblått. Jag är himla nöjd kan jag säga!

Nu har jag börjat tänka på packning, jag blir så otroligt trött på bara att tänka på det. Men det är något vi måste göra snart! Jag tror jag ska börja packa lite imorgon. Eller är det någon som vill komma och packa åt oss? Hihi.

Det blir iallafall ingen packning ikväll för snart ska jag och Johny ha en myspys kväll med att titta på hyr filmerna som vi hyrt idag! Ha en skön lördag!

Blomsterflickan


Agnes - munnen full av kakan idag under fikstunden! Hon gick även med att ha kransen på huvudet hela tiden idag! Hoppas jag får flera fina bilder på henne senare med kransen! Det har kommit regn då och då och just nu skiner solen! Vi har hunnit gå till lekplatsen en stund idag, så nu sover snuttan sin lilla nap.

Nu har vi kommit hem en stund för att förbereda lite för eftermiddagen. Vi ska åka till en ställe där vi ska dansa runt stången och fira med folket! Ha en fortsatt trevlig dag!

Glad midsommar!

Nu sitter jag här jätte trött, och jag har jobbat tio timmar i sträck idag. Nu ska jag njuta av midsommarhelg! Ikväll hann jag och min mor göra en jätte söt krans till Agnes som hon får imorgon. Vi får se om hon ställer upp med att ha kransen på huvudet.

Imorgon ska vi iväg och dansa runt midsommarstången och ha trevligt! Det skulle även ske en överraskning så vi får se vad det är för något! Klockan fem ska vi till min syster där vi ska fira med att äta grillat mat och mycket annat gott! På kvällen när vi lagt barnen, då ska vi "vuxna" spela spel och jag ska ta med mig spelet Twister. Det ska nog bli kul att få se vem som har den bästa balansen! :)

Här kommer lite bilder på Agnes. Jag kommer att berätta lite om Agnes snart, troligen i helgen om jag hinner, men än så länge kan jag säga att hon har blivit väldigt busig! En riktig charmtroll är hon också.


Busfröt i farten!




Vi önskar er alla en glad midsommar!!

Färgen

Jag har ingen lust att sitta vid datorn egentligen men jag skriver ner lite ändå. Jag kom hem vid halv nio ikväll från jobbet och nu snart måste jag i säng igen eftersom jag ska upp kl fem på morgonen på väg till jobbet igen. Längtar att få träffa min gullunge Agnes imorgon. Jag har ikväll gått och tittat på henne i sin säng sovande. Bäddat ner henne lite så hon inte fryser. Jag kan bara helt enkelt säga att jag är väldigt lycklig!

Jag kan även tala om att Johny & Agnes har varit vid huset idag och tittat hur renoveringen gått och sånt. Det är färdigt kaklat och jag fick se genom mms och det blev väldigt lovely! Jätte fina kakel, såna vita kakel i rektangel. Fräscha och fina! Åh, jag som längtar så mycket att få flytta till huset. Det kan bli redan till semestern, vi får hoppas! Imorgon ska vi iallafall iväg till målaraffär och välja färg till vardagsrummet och lekrummet! Vi valde att ta färg eftersom vi inte vill riskera med tapeter, för om vi skulle råka skada väggen så är det ju bara o måla. Det kan man ju inte precis göra med tapeter. Det blir något brunt, sandfärg eller nougat till vardagsrummet eftersom vi har möbler som passar färgen. Lekrummet vet jag inte riktigt än, men funderar på ljust, himmels blått kanske! Det blir ju mycket rosa & vita möbler så det blir nog sött om man tog blått färg! Vi kanske får pojke nästa gång, så är rosa färg till väggarna inte ett bra val precis. :) Blått tycker jag det passar till flickor också och färgen blå är ju en sån härlig färg. Rummet blir också ljusare!

Eller vad tror ni??

Nej nu ska jag i sängs! Sov gott!

Ringen beställd!

Nu passar jag på att skriva snabbt, medan prinsessan sover en stund. Vi ska också till syrran som fyller år idag, då blir det grillat mat och fotboll tv ikväll!

Jag har missförstått Johny lite fel, det är ingen jour han har i helgen som han annars brukar ha. Han jobbar nämligen i helgen, han åkte vid ca 6 tiden imorse och han kommer väl inte hem förrän ikväll! Det är bara för företaget har maskiner som är stängt på helgerna. Därför fick Johny komma och jobba på en helg när maskinerna inte är på.

Imorse fick jag och Snuttan sovmorgon och hade en mysig morgon! (Vi har börjat kalla Agnes för Snuttan eftersom hon är en riktig snuttefilt tjej!)  När vi var klara åkte vi och hämtade min mor. Vi åkte till guldsmeden och "beställde" ringen! Det blev inte riktigt som jag tänkt, men det blir en jätte fin ring! Jag hade papper med mig och visade och då skissade hon på nytt och ändrade på lite från det jag tänkt. Men det blev så klart mycket bättre. Jag kan säga att det blir en stor "snett" djupt hjärta på ringen. I hjärtat ska det finnas fem diamanter.

För varje år eller för femte år ska vi göra något med min vigselring. (Vi har inte riktigt bestämt oss än om vi ska göra det för varje år eller femte år!) Till exempel så ska jag lägga en diamant för varje år runt på ringen utanför det stora hjärtat. Eller så gör jag fler hjärta och fyller diamanter i dem. Ja vi får se hur jag ska göra. Det är alltid roligt att få "förnya" ringen!

Min mor har en god kontakt med smeden också och så har hon gjort många vackra smycken till min mor. Senaste hade min äldsta syster beställt en riktig kanon fin halsband i silver med ett stort "snett" hjärta. I den står det  "Oliver" & "Kevin". På hjärtat finns det även två gröna diamanter, en för Oliver och den andra för Kevin. Jätte vacker är den och jag har svårt att låta bli o titta när hon har den på sig. Jo jag blev även häpen över att hur fort smeden kunde göra min vigselring! Jag kan redan hämta den 18 juli!

Åh, ni ska bara ana hur mycket jag längtar att få hämta ringen! Spännande!

Härliga sommar!

Här kommer några bilder på min solstråle! Nu ska vi grillas och dricka lite gott!
Livet är härligt, eller hur? :) Ha en skön helg!




 


Ketchup är mumsigt!


Brudklänningen

Idag har jag och min lilla familj åkt och tittat på brudklänningar! Jag fick prova några och det är så svåååååårt!

Men jag gillade ändå den första klänningen jag fick prova, den var fin och till med Johny gillade den! Men jag bestämde med att vänta och åka till flera affärer och prova flera klänningar!

Ja nu vill jag bara åka och prova många! klänningar, plötsligt blev det så jätte roligt! (Ni som känner mig, jag är ju ingen sån kläd- freak! Haha) Jag skulle vilja åka imorgon och prova flera klänningar. Men problemet är att min blivande make har jour hela helgen så vi kan inte åka bort. För han måste åka på en gång när någon ringt honom. Jag som så gärna vill åka! Eller så får jag och Agnes åka själv? Nej, det är lättare att ha med sig någon som kan ta hand om Agnes och att personen får uppgiften med att säga "ja eller nej" till klänningarna. Alltså om de är fina eller fula.

Men! Jag fick köpa en jätte fin tiara/diadem till mig, jag blev jätte glad och jag har alltid drömt att få en sån. Känna mig som en riktig prinsessa eller en riktig brud! Men fy va dyr den var men ack så fin! :)

Blogg olust

Tyvärr så har olusten med att skriva på bloggen kommit fram. Det är nog bara tillfälligt, och så har det hänt så mycket. Jag har fått nya arbetstider också så det har hittils gjort mig trött och allt är fortfarande så nytt.

Men nu först börjar jag faktiskt trivas mer och mer på jobbet, jag har äntligen börjat "förstå" för det mesta på jobbet! Det är i n t e lätt att lära sig om hur 50 olika maskiner fungerar!! Alla är så olika och har (kan man säga) att varje maskin har sin egen personlighet. Men vilken tur att penna och papper finns! För jag fyller i dem och antecknar och sparar papprena i fickan. Jag tar fram dem om det blir problem.

Idag är det även tredje dagen för Agnes som har feber. Hon har genomsnitt haft 39 i feber. Jag och Johny har turat om Agnes, men för mesta har Johny haft henne. Jag jobbar ju också två kvällar i veckan så jag kunnat ha Agnes på förmiddagen. Agnes har i övrigt varit helt underbar fast hon är sjuk. En riktig goding är hon. Ikväll förstod jag att jag verkligen är dålig på att sjunga. Haha, för jag fick inte sjunga för Agnes. Hon hade hämtat en sång-bok. Jag började sjunga för henne men då tog hon boken från mig och gav den till sin pappa Johny. Då blev hon fastklistad vid pappa och ville bara att han skulle sjunga om och om igen. Favoriten var "Ro, ro barnet" då Agnes hänger med och säger "Ro, ro".

Nej nu måste jag gå och lägga mig. Sov gott mina vänner! Vi får se när jag återkommer till bloggen igen! :)


Sol & bad

Det sista dagarna har vi haft det så härligt, men dock lite för varmt på dagarna. Men vi har tillbringat i skuggan på trädgården hos mina föräldrar där barnen fick leka och bada i poolen. Vi har även hunnit och bada vid stranden och vattnet var verkligen ljummet varmt! Ja det har varit några sköna dagar!

Vi har till och med hunnit med att fira min och Johnys 5 årsdag tillsammans. Otroligt vad tiden har gått! Under dagarna som gått, har jag tänkt på hur mycket vi har gjort. Vi har hunnit med att göra så mycket roligt tillsammans. Roliga och härliga minnen! Johny är verkligen min stora kärlek, och jag är så himla glad att jag har honom. Han är min allra bästa vän och jag älskar honom av hela mitt hjärta! Det är också faktiskt två och halvt månader kvar tills jag får gifta mig med honom! Det är ofattbart men det känns så så så roligt! Jag bokstavligen längtar tills dagen!

Men anropå om bröllopet.... Jag har inte fixat bröllopsklänningen än! Hihi.. Nej det är lugnt,... Fast det är många som tjatat på mig att jag måste fixa det nu medan mina vänner kommer och får panik med om vad de ska ha för kläder till bröllopet? Men snälla.. det är ju månader dit! Jag kan tala om att när min goa vän Sofie gifte sig med sin Eric så fixade jag kläderna till mig samma dag! Vi åkte till stan samma dag och köpte strumpbyxor osv. *Skrattar* Jajamänsan... Meeen... Jag kan tala om att vi ska åka nu till helgen och kika på klänningar. Förhoppningsvis hinner vi med att åka och beställa vigsel ring till mig samtidigt!

Tjalalalaaaa.... Nu ska jag gå och laga lunch till jobbet imorgon!

Pottan

Agnes kissade i pottan!!!

Nu börjar hon ju bli en stor liten flicka!

För två veckor sen hade vi köpt den fina pottan och bestämde att vi skulle börja med pott träningen. Vi hade sett att hon var förtjust och tyckte det var roligt med pottan när vi var hos mina föräldrar som har egen potta till sina barnbarn. Agnes hade sett sin kusin Kevin sitta där, så efter det tyckte Agnes också det var kul och satte också på pottan där.

Sen vi köpte pottan har Agnes gått dit flera gånger under dagen och bara suttit där. Ibland tog hon med någon bok och satte där och läste högt. Hihi. Ibland tog jag bort blöjan för att se om det blev något.

Förrän imorse, när jag och Agnes vaknade så tog jag upp henne från sängen. Då upptäckte jag att blöjan var torr! Då frågade jag henne om hon ville kissa med mamma. Japp, hon nästan sprang till pottan och kissade!!!

Hoppas det håller i sig!

Och så har Agnes blivit 16 månader gammal idag!

Agnes med katten

Här kommer en smygtitt på en av dessa fina bilder på Agnes från den dagen då vi var hos fotografen för ett tag sen. Vi var hemma hos fotografen, där fanns det ett stort studio rum där Agnes fotograferades. Fotografen hade några djur och på bilden är en av hennes söta katt. Som ni några vet, är Agnes väldigt förtjust i djur så hon blev väldigt glad när hon fick syn på katten. Då fick fotografen med på korten! Man ser hur mycket Agnes gillar djur på bilden. Sen måste jag också säga att fotografen blev även årets fotograf 2007 och jag kan lova att hon tagit flera, många vackra bilder. Både på Agnes och de andra.



Fotograf: Ann-Sofie Ekman

Jobb och stackars Agnes

Det sista tiden har jag haft så mycket att göra så jag inte orkat eller hunnit med att sitta vid datorn.

Igår jobbade jag från kl 11.00 till 20.00 och gick upp kl 05.00 imorse och stack till jobbet kl 05.45 och jobbade ända tills kl 15.30. Sen måste jag bara få tillägga att vi har haft en jobbig natt.

Det är så här att igår morse åkte jag och tjejen till barn & ungdom mottagningen för att Agnes skulle få spruta. Hon skulle få den sista del av "kuren", hon har gjort det några gånger tidigare. Jag har glömt vad den heter, men den är för några "svåra" upptäckta sjukdomar och till med en av dem var något med hjärtat. Jag och Johny har våra hjärtfel så Agnes blev en av dem obligatoriska barn med att få sprutan utan kostnad. Annars kostar den cirka 1500 kr har jag för mig.

Men iallafall när Agnes fick sin spruta i benet gick det bra, hon var duktig så att hon fick en liten godisklubba från sköterskan. (Det är Agnes första godisklubba) och hon njöt och åt den fort.

Åkte sen och lämnade henne på förskolan så jag kunde åka och jobba.

Inatt vid halv två tiden vaknade Agnes och gallskrek och då kom jag till henne. Såg då att hon hade ont i benen och att hon hade väldigt hög feber. Så hon fick sova mellan mig och Johny i vår säng, men det var inte bra för Agnes rörde på sig hela tiden (till och med pillade i min näsa och mun) och var ledsen emellanåt. Det höll väl på ett par timmar, till slut blev jag så olidligt trött så att jag bad Johny ta över. Det gjorde han och Agnes väckte honom var ca 15:e min. Men imorse blev Agnes frisk och var sig lik som inget hade hänt!

Jag fick åka till jobbet imorse och Johny stannade med Agnes idag. De fick iallafall en mysig dag tillsammans!

Men nu förstår ni väl att jag är väldigt trött? Och så har jag fått jobba hårt i veckan, och jag har fått jobba alldeles ensam på jobbet igår eftermiddag/kväll. Det brukar annars vara fyra personer som jobbar på avdelningen där jag jobbar.

Nej nu ska jag göra lite ordning här hemma, ikväll blir det tv och avkopplande! Imorgon får jag och Agnes sovmorgon (om inget annat händer.) Börjar jobba kl 11.00 - 20.00 imorgon också. Sen har vi ledigt på fredag! Ljuva tider!

Bilder från mini-semestern

Hej! Nu är vi hemma igen sen igår kväll! Vi har varit på en ställe inne i skogen vid sjön som ligger några mil från Köping. (som ligger ca 34 mil härifrån). Vi har haft en mycket rolig och trevlig helg! Vi har även haft det skönt och kopplat av. Agnes har haft det riktigt roligt, hon blev allas favorit! Det är heller inte så konstigt när hon är en sån charmtroll! Flera frågade oss om Agnes brukade vara så lugn och snäll. Hehe, ja det brukar hon faktiskt vara. En riktig tok snäll tjej. Men ibland kan hon vara riktig busig, då visar hon också den dära busglimten! Hehe. De blev även förvånade över hur bra Agnes sover på nätterna. Varje kväll hade jag lagt Agnes kl 6 på kvällen och då somnar hon inom nån minut utan protester. Då sover hon ända tills ca kl 7-8 på morgonen. Men i lördags sov hon ända tills kl 9 så att jag blev tvungen väcka henne! De andra dagarna sov hon tills kl 8.

Nu orkar jag inte skriva mer. Men här kommer några bilder från helgen! De två sista bilderna är tagna ikväll då Agnes fick bada på balkongen innan läggdags. Ha det så bra så hörs vi snart igen!

        


RSS 2.0